Alkemisten Kaffebar & Kafé

Alkemisten Kaffebar & Kafé ligger på Gustaf Dalénsgatan i stadsdelen Kvillebäcken på Hisingen och här brinner man för att skapa grymt bra kaffe. På Alkemisten arbetar man med diverse bryggningsmetoder och med 100% spårbart kaffe (ofta ekologiskt) från olika delar av världen.

Vid mitt besök valde jag efter diskussion med den trevliga och kaffekunniga personalen ett kaffe från Colombia som gjordes med “pour over-metoden”, enkelt förklarat häller man för hand hett vatten över kaffet i ett visst maner. Resultatet var huruvida väldigt välsmakande och spännande kaffe, det går absolut inte att jämföra med “vanligt” kaffe utan måste provas. Jag fick även anvisningar för hur jag skulle dricka kaffet för att få ut en maximal smakupplevelse, inte illa. Till min kopp tog jag en San Pelegrino (mineralvatten) samt en underbart god raw-boll.

Stället är relativt litet och uteservering finnes. Inredningen är helt i min smak med tyger, växter, tavlor och böcker som ger liv till kafét och jag gillade att titta på allt kaffe samt den spännande kaffeutrustningen som finns i lokalen, delar av detta kan ses på bilden ovan.

Utlåtande

Slutligen vill jag helt enkelt rekommendera er att besöka Alkemisten där man verkligen brinner för sitt kaffe. Värt att nämna är att kafét rekommenderas av White Guide.

Adress: Gustaf Dalénsgatan 14,  417 23, Göteborg

Hemsida: http://www.alkemistenkaffebar.se

Öppettider:
Tisdag-Fredag: 07-17
Lördag-Söndag: 10-16

JoakimJpaa

Välkommen! Här på min blogg finner ni inlägg om Göteborg, Kost & Hälsa, Träning, Meditation & Mindfulness samt en del annat! Läs mer om mig här!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: