Bastun och Badet i Frihamnen

Bastun och Badet i Frihamnen

För er som har missat eller för er som behöver bli påminda så vill jag tipsa om den allmänna bastun samt det allmänna badet på Frihamnen i Göteborg. Både bastun och badet är en del av Jubileumsparken på Frihamnen, där har det även har anlagts en liten sandstrand, byggts en rollerderby-bana och en hel del annat. Det hela är en satsning inför Göteborgs 400-årsjubileum som äger rum 2021 och mer kommer tillkomma i parken fram tills dess. För alla information kring Jubileumsparken besök denna länk, väl värt en titt.

Bastun

Kanske Sveriges mest spektakulära bastu, i alla fall vad gäller arkitekturen. Bastun vars plåtfasad är tillverkad av 100% återvunnet material ligger ute i älven på en förankringsannordning som tidigare användes av fartyg. Omklädningsrummen till bastun har väggar bestående av 12000 återvunna glasflaskor. Det hela är helt enkelt vädligt originellt och miljövänligt byggt.

Under sommaren är det drop-in som gäller i bastun och öppettiderna sammanfaller med badets kvälls-öppettider. Från och med oktober månad kommer bastun kunna bokas, helt gratis. Detta görs då via följande länk.

Badet

I den 20 meter långa och den 8 meter breda poolen kan man svalka sig en varm sommardag samtidigt som man tittar ut över älven och fartygen. Vattnet i poolen samt i älven ligger på liknande nivå vilket nästan ger en känslan av att man badar i älven.

Soldäck runtom poolen samt duschar intill anläggningen finns på plats, allt för en ordentlig sol och badupplevelse.

Badet går inte att bokas. Aktuella öppettider finns på Jubileumsparkens Facebooksida (i ett inlägg från 10 Juli). På grund av badets stora popularitet samt den begränsade mängden gäster de kan ta in rekommenderas att vara där i tid för att inte behöva köa, speciellt riktigt fina sommardagar.

Så håll tummarna för bra väder och se till att testa på både badet och bastun nu i sommar!

// Joakim

JoakimJpaa

Välkommen! Här på min blogg finner ni inlägg om Göteborg, Kost & Hälsa, Träning, Meditation & Mindfulness samt en del annat! Läs mer om mig här!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: