Frisbeegolf Göteborg – Två grymma banor

Frisbeegolf Göteborg

Frisbeegolf Göteborg är ett inlägg där jag tipsar om sporten frisbeegolf, och mer specifikt vilka banor ni borde testa på. Frisbeegolf är en perfekt aktivitet på sommarhalvåret för dig och dina vänner, visst går det att spela året runt men sol och värme är alltid att föredra.

Med det sagt vill jag i detta inlägg rekommendera mina två absoluta favoritbanor i Göteborg, nämligen den i Slottskogen och den i Skatås. Men först en snabb genomgång av hur en runda frisbeegolf spelas.

Rundan startar med att varje spelare kastar ut sin frisbee från startplatsen på hål 1 mot korgen (ofta 50-100 meter bort). Spelaren som hamnar närmast korgen med sin frisbee börjar med sitt andra kast och sedan spelaren som är näst närmast och så vidare. Hål 1 är färdigspelat när alla spelare fått sin frisbee i korgen på hål 1. Denna procedur repeteras på alla hål, oftast 18 st. Därefter summeras alla kast, spelaren med minst antal kast på alla 18 hål vinner! Enkelt eller hur!

Slottskogen Frisbeegolf

Min absoluta favoritbana i Göteborg! Centralt belägen i Slottskogen och väldigt enkel att ta sig till både med kollektivtrafik eller bil. Naturen är fantastiskt fin längs med banan och banan är alltid väldigt välskött. Det finns en stor community kring Slottsskogens Frisbeegolfbana vilket bidrar till att hela anläggningen håller hög klass och att man ofta får se bra spelare kasta riktigt snygga kast, vilket i sin tur bidrar till upplevelsen. På området finns också en enklare korthålsbana som är perfekt för mindre barn eller nybörjare.

Det finns möjlighet att hyra frisbee i den lilla röda stugan där man också betalar banavgiften, det finns även möjlighet att köpa glass, dricka eller varför inte egen egen frisbee här.

För priser, öppettider och alla annan information besök http://www.slottsskogendiscgolf.se.

Skatås Frisbeegolfbana

I andra delen av Göteborg ligger Skatås Frisbeegolfbana, en 18-hålsbana belägen i ett väldigt naturskönt område. Här kan man spela en riktigt härlig runda och föredrar man mindre folk så är det inte alls lika mycket aktivitet på denna bana. Enda nackdelen kan vara att det ibland blir aningen igenväxt på vissa hål och att det hålls efter för sällan.

Banavgiften betalas på Skatås motionscenter och här kan man även hyra frisbee om man inte har en egen. Bankartan finner ni här.

Med dessa två tips uppmanar jag er alla att besöka Slottskogen eller Skatås för en runda frisbeegolf, ni kommer inte att ångra er!

// Frisbeegolf Göteborg är ett inlägg av Joakim för www.joakimjpaa.se

JoakimJpaa

Välkommen! Här på min blogg finner ni inlägg om Göteborg, Kost & Hälsa, Träning, Meditation & Mindfulness samt en del annat! Läs mer om mig här!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: