Gymnastics Strength Training

Hej!

Lyssnade förra veckan på podcasten The Tim Ferriss Show där gästen var Christopher Sommer, USA´s förra landslagskapten i gymnastik. Avsnittet handlade i det stora hela om träning och rörlighet men mer specifikt om hur Sommer tränar sina atleter och hur man inom gymnastiken ser på styrketräning och rörlighet. Kan varmt rekommendera att lyssna för alla träningsintresserade.

Huruvida har Sommer via hemsidan https://www.gymnasticbodies.com videokurser online till försäljning och jag köpte faktiskt en fyra veckors grundkurs i Gymnastisk Styrketräning (Gymnastics Strength Training). Kostnaden var 75 dollar och jag är nu 2 veckor in i kursen.

Upplägget ser ungerfär ut som följande, dag 1 till 5 får man videoklipp med nya övningar för styrka och rörlighet, övningar man kan utföra hemma utan utrustning. Dag 6 sätts alla övningar man lärt sig ihop till ett pass. Sedan fortsätter detta på samma vis under vecka 2, 3 och 4 med nya övningar.

Hitills känns allt superbra och det är verkligen grundläggande övningar och inte många minuter man behöver spendera varje dag så att hålla sig till programmet är inget problem.

För mig personligen är den stora fördelen med detta program att jag forhoppningsvis blir fri från skador i min träning. Dels utförs övningarna med endast kroppsvikt vilket minskar skaderisken, dels är övningarna utformade för att öka ens rörlighet, något som ytterliggare minskar risken för skador.

Ser fram emot att fortsätta med denna typ av kroppsträning och så får vi se vart det leder, just nu mycket motiverad! En ytterligare anledning att jag är sugen på kroppsträning är att jag läste följande inlägg: Calisthenics för nybörjare på sajten www.fitnessfia.com. Kolla in posten som är grymt informativ och tipsar om 4 bra grundläggande övningar.

// Joakim

JoakimJpaa

Välkommen! Här på min blogg finner ni inlägg om Göteborg, Kost & Hälsa, Träning, Meditation & Mindfulness samt en del annat! Läs mer om mig här!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: