Prova på Klättring Göteborg (Inomhus)

Prova på Klättring Göteborg är ett inlägg där jag tipsar om att klättra inomhus, något man faktiskt kan göra utan egen utrustning eller några som helst förkunskaper. En grymt rolig och utmanande aktivitet, något utöver den vanliga bowlingen eller biljarden som ofta är så nära till hands. I detta inlägg kommer jag gå igenom olika möjligheter vad gäller klättring inomhus, vad det kostar och annat som är bra att veta. Sist av allt kommer jag tipsa om tre grymma klättergym i Göteborg att just klättra i.

Prova på klättring Göteborg är ett inlägg mestadels inriktat till nyfikna nybörjare och då passar framförallt två former av klättring bäst, bouldering och topprep.

Bouldering

Bouldering är den enklaste formen av klättring och kan utföras på egen hand. Du klättrar på en vägg som är ett par meter hög, på golvet ligger en tjock madrass och faller du så landar du på madrassen. Den relativt låga höjden och det mjuka underlaget gör att du inte behöver vara säkrad med ett rep. Väggar finns i alla möjliga svårighetsgrader, allt ifrån superenkel till typ omöjlig och det är riktigt kul att pusha sina begränsningar.

Utrustningen som behövs är kläder du kan röra dig i, typ shorts och t-shirt samt ett par tajta bra skor. Vad gäller skorna rekommenderar jag att hyra ett par klätterskor för en billig peng på klättergymmet du skall klättra på. Ett par bra sittande converse skulle även fungera.

Kostnad för ett dagspass till något klättergym samt hyra av skor är cirka 150 kr. Det var det grundläggande gällande bouldering. KÖR HÅRT!’

Topprep

Vid topprepsklättring är man som klättrare säkrad i ett rep, förutom dig som klättrar behövs en person som står för säkringen av dig och manuvrerar repet. Det enda du skall göra är att fokusera på klättringen samt komminucera med personen som säkrar dig. Vid topprepsklättring råder mycket högre höjder än vid bouldering och det kan definitivt vara en svindlande upplevelse för en ovan person.

För att få säkra någon vid topprepsklättring krävs ett så kallat grönt kort, ett bevis på att man kan topprepsklättring och känner till säkerhetsriskerna. Så för att kunna testa på topprepsklättring måste du antingen ha en kompis eller bekant som har grönt kort och kan säkra dig eller boka in dig på en prova-på-dag där en instruktör från klättergymmet guidar dig i det hela, utrustning ingår då i priset.

Ett prova-på tillfälle kostar ca 200 kr och varar en timma.

Har du en kompis med grönt kort som kan säkra dig behöver du betala för inträde till klättergymmet samt hyra för skor och sele. Även detta går på cirka 200 kr men då kan ni klättra en hel dag om ni vill.

Klättergym

Jag kommer rekommendera tre stycken klättergym i Göteborg, alla är ställen jag personligen besökt. Vad jag vet finns det utöver dessa bara små enstaka väggar här och där. Klicka er in på respektive anläggnings hemsida för exakta priser, öppettider, bilder och alla annan information ni behöver veta. Ni behöver inte oroa er vilket det bästa stället är, speciellt inte som nybörjare då alla anläggningar håller hög kvalité och kommer blir rejält utmanade. Välj helt enkelt ett ställe som är mest praktiskt för er att ta er till eller kanske där ni känner någon som klättrar.

Fysiken Klätterlabbet

Adress:  Elektrovägen 1, 412 58, Göteborg

Hemsida: http://www.fysiken.nu/sv/vara-anlaggningar/fysiken-klatterlabbet/

Öppettider:
Mån-Tor 12:00-21:00
Fredag 12:00-19:00
Lördag 10:00-18:00
Söndag 12:00-19:00

Klätterdomen

Adress: Övre Kaserngården 2, 415 28,  Göteborg

Hemsida: http://www.klatterdomen.se

Öppettider: (sommartider)
Mån-Tors 12.00-21.00
Fredag 12.00-20.00
Lör-Sön 12.00-19.00

Klätterfabriken:

Adress: Fabriksgatan 38-42, 412 51, Göteborg

Hemsida: http://www.highsport.se/fabriken/

Öppettider: (sommartider)
Mån-Tor 12-21
Fredag 12-20
Lör-Sön 11-17

Glad klättring!

(Prova på Klättring Göteborg är ett inlägg av Joakim för www.joakimjpaa.se)

// Joakim

JoakimJpaa

Välkommen! Här på min blogg finner ni inlägg om Göteborg, Kost & Hälsa, Träning, Meditation & Mindfulness samt en del annat! Läs mer om mig här!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: